Ont-spannen

Als ik bij haar kom hangt ze half uit haar rolstoel. Alleen de riemen om haar middel en benen voorkomen dat ze er uit valt. De oortjes van haar iPod met Mindfulness oefeningen zijn uit haar oren geschoten en bungelen ergens tussen haar hoofd en de grond. Mevr. vergaat van de pijn door de spasmes die haar lichaam in zijn greep houden. De verzorging heeft alle mogelijke pijn- en ontspanningsmedicatie gegeven en is door zijn interventies heen.

Ik ga rustig naast mevr. zitten en omdat ik weet dat ze open staat voor complementaire benaderingen, vraag ik of ik haar een energetische healing mag geven. Ik zeg er eerlijkheidshalve bij dat het voor mij ook een experiment is omdat ik nieuwsgierig ben wat healing in deze situatie kan betekenen. Ze geeft toestemming.

Ik maak contact met de energiestroom in haar lichaam en voel dat het vooral vast zit in het gebied tussen haar middel en haar voeten. Ik nodig de energie uit weer te gaan stromen. Omdat het belangrijk is de overtollige energie af te voeren, vraag ik haar lichaam een nieuwe gronding te maken.

Ondertussen zeg ik hardop wat ik voel en doe en terwijl ik bezig ben zie ik haar lichaam ontspannen. Ik vertel dat de energie zich ophoopt in haar benen en dan zo strak gaat zitten dat het spasmes veroorzaakt. Net als een tuinslang die door de druk van het water alle kanten op zwiept. Ze geeft aan dat ze zelf ook ervaart alsof de spasmes vooral uit haar benen komen.

Ik leg haar uit hoe ze zelf een gronding kan maken, zodat de energie afgevloeid kan worden via de aarde. Ik maak duidelijk dat het belangrijk is contact te hebben met de grond. Omdat het bij haar onmogelijk is dit fysiek te hebben, is visualisatie een handig hulpmiddel. Door zich voor te stellen dat er wortels uit haar voeten en stuitje groeien en zich in de aarde verankeren, kan ze haar eigen gronding maken.

Ondertussen is ze helemaal weer ontspannen en geef ik haar het advies deze oefening regelmatig te doen.

We zijn beiden heel blij met het resultaat. Zij omdat ze uit de pijnlijke spasmes is gekomen en ik omdat mijn hoofd weer even gerustgesteld is dat ik niet hoef te twijfelen aan de kracht van een energetische healing.

Benieuwd wat een healing voor jou kan betekenen? Mail me op saskia@aardewerkcoaching.nl