Mijn weg

Nadat ik halverwege de jaren ‘90 afstudeerde als Sociaal Pedagogische Hulpverlener en de liefde me via Australië naar Breda stuurde, begon ik vlak voor het einde van het vorig millennium in de psychiatrie als woonbegeleider. Als snel kreeg ik de kans mijn HBO-Verpleegkunde diploma te halen, wat me vervolgens de mogelijkheid gaf de vele facetten van de psychiatrie te leren kennen. In contact met cliënten die hun eigen dromen onverwezenlijkt zagen, vroeg ik mij af wat ik nou zelf echt wilde, diep in mijn hart.

Dat was actrice worden. Een theateropleiding volgde en dankzij mijn ervaring in de psychiatrie, kon ik meteen aan de slag als trainingsacteur en me specialiseren in het spelen van o.a. conflicthantering, psychopathologie en gesprekstechnieken. 

Eigenlijk ben ik constant nieuwsgierig naar mensen en hun beweegredenen. Waarom we bepaalde keuzes maken, ook al leidt deze keuze niet tot het gewenste resultaat, is een vraag die mij als kind al bezig hield. Achteraf bleek dat mijn hooggevoeligheid en helder waarnemen een grote rol speelden bij mijn observaties en de keuzes die ik zelf maakte.

Tijdens een workshop aura’s leren voelen kwam ik erachter dat ik altijd al aura’s, gevoelens en stemmingen van anderen kon voelen en waarnemen. Mijn uitdaging lag eerder in het leren omgaan met deze hooggevoeligheid, dan om die te ontwikkelen. Ik realiseerde me dat ik deze vaardigheid juist kon aanwenden ten bate van anderen, in plaats van het een last voor mezelf te laten zijn.

Om constructief te leren omgaan met mijn hooggevoeligheid en helder weten ben ik in de jaren ’10 op het Essence college begonnen met een vierjarige opleiding tot healer en reader. Aansluitend heb ik een specialisatie gedaan gericht op de aspecten van het vrouw zijn.

Ondertussen werkte ik als verpleegkundige in de ouderenzorg en als trainingsacteur. Als acteur merkte ik dat ik vooral op zoek was naar de authenticiteit van mijn cursisten. Het proces waar zij doorheen gingen vond ik vele malen interessanter dan de technieken die we aan het trainen waren.

Daarnaast deed en doe ik veel korte trainingen, cursussen en workshops op het gebied van zelfrealisatie en spirituele psychologie.

Uit alle kennis, vaardigheden en ervaringen die ik de laatste jaren heb opgedaan, is Aarde werk ontstaan.
In mijn ‘Aarde werk’ merk ik dat ik er nog meer voor iemand kan zijn dan als verpleegkundige. Een reading geven raakt me telkens weer. Ik vind het bijzonder wat het hart me laat zien en elke reading ervaar ik dan ook als een enorm kado. Bovendien vind ik het erg fijn om als healer weer bij de essentie van verpleegkunde uit te komen: de ander helpen zichzelf te helen.