Chakra reading

Naast roos readingen, geef ik ook chakra readingen. Tijdens een chakra reading ga ik dieper in op je innerlijke processen, zowel op fysiek als op emotioneel niveau. Ik lees negen chakra’s.

 

BASIS CHAKRA

Het eerste, of basis chakra is de Muladhara, Sanskriet voor wortel. Deze bevindt zich op je perineum, tussen je geslacht en je anus. De Muladhara geeft je gevoel van basisveiligheid weer. Het proces van het overwinnen van angst en het ontwikkelen van je innerlijke zekerheid. Hoe stevig blijf jij op je gronding staan in tijden van stress?
Door het lezen van het eerste chakra kunnen oude patronen rond onzekerheid en angst opgeruimd worden.

 

HAND & VOET CHAKRA’S

Je voet chakra’s vertellen hoe je contact is met moeder aarde en hoe je stappen neemt in het leven. Door goed met je voeten op de grond te gaan staan, kun je spanning via je voeten naar de aarde laten stromen.
Je hand chakra’s zitten in de palm van je hand. Ze vertellen hoe je dingen aanpakt, hoe je handelt. Vrijwel alles in deze wereld is gemaakt met onze handen. Je handen zijn de hele dag bezig met een of andere activiteit. Afstemmen, voelen, fijn zinnigheid, verfijning, je hand kan het allemaal. Probeer maar eens een tijdje bewust te worden van het wonderbaarlijk vermogen van de hand.

 

SACRAAL CHAKRA

Het tweede of sacraal chakra wordt in het Sanskriet Swadhisthana genoemd. Dit betekent zoetheid, liefelijkheid en bekoorlijkheid. Het chakra bevindt zich ongeveer een duimbreedte onder je navel en gaat over de stroom van het leven. Durf je mee te stromen met de flow? Procesmatig geeft dit chakra oude angst voor afwijzing weer en de zeggenschap over met wie je verbinding aan gaat. Door het lezen van het tweede chakra wordt contact gemaakt met je oer vertrouwen op het bestaan en bijvoorbeeld bindingsangst worden overwonnen.

 

ZONNEVLECHT CHAKRA

Het derde chakra, of de zonnevlecht, zit net boven je navel. In het Sanskriet Manipura, oftewel stad van juwelen. Het thema is vuur, je enthousiasme en je daadkracht. Durf jij spontaan te reageren, te experimenteren en onbekend terrein te verkennen? Dit chakra gaat over voldoening en speelt op als we niet met respect worden behandeld, of ons te kort voelen gedaan. Het lezen van het derde chakra kan helpen je oer weten over zelfrespect te herstellen en je zelfwaardering terug te vinden.

 

HART CHAKRA

Het vierde chakra is ons Hart chakra, in het Sanskriet Anahata. Dit betekent ongebroken, ongeschonden. Het hart chakra staat voor liefde, liefde voor jezelf en liefde voor je omgeving.
Het vierde chakra is fysiek verbonden met je hart, longen en ademhaling. Als de doorstroming in dit chakra onvoldoende is, uit dat zich via allergie, astma en gevoeligheid voor infecties.

 

KEEL CHAKRA

Het Keel chakra, in het Sanskriet Vishuddhi, bevindt zich in het gebied van de nekwervels en het strottenhoofd. Het vijfde Chakra bevindt zich dichtbij de schildklier, waardoor de stofwisseling een grote rol speelt bij dit Chakra.
Het keel chakra is het centrum van onze spraak en creatieve expressie. Het is belangrijk dat we onze innerlijke waarheid spreken. Hoe goed durf jij jezelf uit te drukken?

 

VOORHOOFD CHAKRA

Het zesde Chakra is het voorhoofd chakra, met als bijnaam “het derde oog”, omdat dit chakra zich net iets boven en tussen de wenkbrauwen bevindt.
In het Sanskriet wordt het Ajna genoemd, dat weten betekent. Het voorhoofd chakra staat voor bewustzijn en oplettendheid. Inzicht, intuïtie, wijsheid en visualisatie zijn belangrijke aspecten van het zesde chakra.

 

KRUIN CHAKRA

Het zevende Chakra, ook wel het Kruinchakra genoemd, bevindt zich in het gebied van de kruin.
In het Sanskriet wordt dit chakra ook wel het Sahasrara Chakra genoemd. Dit staat symbool voor een lotusbloem met duizenden blaadjes.
Het zevende chakra brengt je in verbinding met de geestelijke wereld. Je bewustzijn van de kosmos en dat alles verbonden is met elkaar, dat alles één is.